Cengiz Kurtoğlu Hayranları

Yaşayan Efsane

Yaşayan Efsane İstanbul Arhavililer Derneğini Ziyaret Etti



Arhavimizin duayenlerinden, değerli büyüğümüz ve hemşerimiz Sayın Cengiz Kurtoğlu 25 Kasım 2008 Salı akşamı İstanbul Arhavililer Derneği dernek yöneticilerini ziyaret ederek dernek binalarının bulunduğu Arhavi Doğa Restaurantta yöneticilerle bir akşam yemeği yedi.

Dernek yöneticilerinden çalışmaları hakkında bilgi alırken, şimdiye kadar yaptıkları tüm çalışmalarından dolayı İSTAD Dernek Yönetimini tebrik etti.

Sayın Kurtoğlu’nun hoş sohbetiyle devam eden akşam yemeği sonrası, İSTAD tarafından kendisine dernek onursal üyeliği takdim edildi.

İstanbul Arhavililer Derneği Dernek Yöneticilerileri de değerli büyüğümüz Sayın Cengiz Kurdoğlu’nun İstanbul Arhavililer derneğine yapmış olduğu bu ziyaretle büyük onur duyduklarını ve kendisine bu nazik ziyareti için teşekkür edettiklerini belirtti.

Bedirhan Gökçe 'nin Cengiz Kurtoğlunu anlattığı şiir

Bedirhan Gökçe Cengiz Kurtoglu'nu müthiş dizelerle anlatıyor. Bu güzel şiiri aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

Burdan indir

Cengiz Kurtoğlu Ekran Koruyucu

Yalancı Bahar ve Söyleyemedim şarkıları eşliğinde güzel bir ekran koruyucu.

Burdan İndir

Erkan Ocaklı Türküleriyle albümünden Tara Saçını Tara



Erkan Ocaklı Türküleriyle albümünde Yaşayan Efsane Cengiz Kurtoğlu Tara Saçını Tara adlı türküyü seslendirdi. Bu güzel türküyü aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

Tara sacini tara indir

Cengiz Kurtoğlu Her şey Dahil Programı Video Kayıtları

















Cengiz Kurtoğlu nerede sahne alıyor ?


Cengiz Baba Tarabya Palet 3 Restaurant'ta her Cuma ve Cumartesi geceleri sahne almaktadır.

Palet 3 İletişim: Kefeliköy Cad. No:76/80 Tarabya -ISTANBUL
Tel : 0212 262 08 93 - 299 70 70 - 262 25 94 Fax: 299 70 71

Cengiz Kurtoğlu detaylı özgeçmişi

Eşsiz yorumcu, büyük ses sanatçısı Cengiz Kurtoğlu, 01.09.1959 yılında (Boğa Burcu) Ata Barı diyarı Artvin'nin tarihi ve turistik ilçesi Arhavi'de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini memleketinde tamamlayan Cengiz Kurtoğlu, 3 erkek 1 kız çocuklu ailenin müziğe en yatkın ferdi olarak amatör müzik yaşamına, arkadaşlarıyla kurmuş olduğu "Ciha Dağı Efsanesi" adlı orkestra grubu ile başladı.
Aynı yıllarda bir çay fabrikasında memur olarak çalışan Cengiz Kurtoğlu 1979 yılında vatani görevini yerine getirmek üzere Ankara'ya gitti. O yıl Cengiz Kurtoğlu hem askerlik hem de babalık heyecanını birarada yaşıyordu. İlk çocuğu olan "Orçun" dünyaya gelmişti. İlerleyen yıllarda da Aylin ve Aydın dünyaya geldi.

Vatani görevini Ankara'da tamamlayan Cengiz Kurtoğlu bir süre memleketinde kaldıktan sonra 1982 yılında İstanbul'a gelerek amatör bir demo doldurup ünlü plakçı Şahin Özer'e göndermiş ve Şahin Özer'in demoyu beğenmesiyle birlikte profesyonel müzik yaşamına başlayarak 1983 yılında çıkarmış olduğu "Sen Sözden Anlamaz mısın" albümüyle müzik piyasasında dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.

Cengiz Kurtoğlu'nu Türkiye'de milyonların sevgilisi haline getiren asıl çalışması, 1986 yılında çıkardığı dillerden düşmeyen şarkılardan oluşan "Unutulan" isimli albümü oldu. "Gelin Olmuş Gidiyorsun" "Yarimi Ellere Gelin Etmişler" ve "Duvardaki Resim" isimli şarkılar 2000'li yıllarda bile tüm herkesin dilinden düşürmediği şarkılar oldu. Bir karma kaset çalışmasında prodüktör Şahin Özer, Cengiz Kurtoğlu'nu Türkiye'ye ilan edercesine şu anonsla takdim ediyor: "Prensimiz, şarkılarında hasret, gönüllerimizde özlem, mısralarda şiir gibi ve işte Cengiz Kurtoğlu..." Bu anonstan sonra Cengiz Kurtoğlu'nun "Biz Ayrılamayız" adlı şarkıyı seslendirmesi oldukça anlamlıdır... Çünkü tüm sevenlerine bugünlere dair bir mesaj verircesine "Biz Ayrılamayız" diyerek bugün hayranlarıyla olan sıkı bağını yıllar öncesinde dile getiriyor.

Daha sonraki albüm Türkiye'de o yıllarda yeni bir tartışmayı gündeme getirecek kadar bomba etkisi yaratmıştı. "Yıllarım" isimli albüm Türkiye'de "Cengiz Kurtoğlu" "Ümit Besen" "Arif Susam" hayranları arasında adeta arabeskin kralı ünlülerin hayranları arasındaki tartışmaya benzer bir tartışma yaratmıştı. Müslümcüler, Ferdiciler, Orhancılar - Cengizciler, Ümitçiler, Arifçiler gibi... Ancak bu tartışmalar arabeskçilerin hayranları gibi kavgalı gürültülü değil; polemikten uzak, sakin ve tatlı tartışmalar idi.

Albüm çalışmalarının yanısıra taverna restoranlarda program yapan Yaşayan Efsane, "Dostlar Tavernası 1-2-3" "Salim'in Tavernası'nda Krallar Elele" isimli karma albümlerde de o yılların popüler şarkılarını seslendirerek gönüllerde bambaşka duygular yaratmıştı. "Aşıksın","Duydunuz mu","Hangi Cennetten Geldik","Gideceğim Bu Ellerden" gibi...

Yaşayan Efsane kaset çalışmalarıyla birlikte "Kumar" "Aşığım Aşık" "Sönen Ocak" "Yıllarım" "Gelmeyin Üstüme" "Şansızım" "Beyaz Güvercin" isimli sinema filmleriyle de hayranlarıyla buluşmuştu.

"Bizim Şarkımız" "Hayatımı Yaşıyorum" "Aşkımız İçin" "Gözlerin""Sensiz Kutladım" isimli kaset çalışmalarıyla tarzında hep zirvede kalmayı başaran Cengiz Kurtoğlu 90'lı yılların ortalarına doğru "Seven Benim" isimli albüm çalışmasıyla ve aynı albümdeki "Hayret" isimli şarkıya çekmiş olduğu kliple de televizyon ekranlarında hayranlarına görsel olarak ulaşmış, aynı zamanda daha geniş kitlelere seslenmeyi başarmıştı.

Cengiz Kurtoğlu'nun 90'lı yıllara asıl damgasını vuran ve tarzını beğenen beğenmeyen tüm herkesin dilinden düşürmediği şarkısı, adını albüme veren "Seviyorum" şarkısı olmuştu. Cengiz Kurtoğlu, kaseti daha ilk çıktığı gün yüzbinlerce satacak kadar müzik piyasasında zirvedeki en büyük isimlerden biri haline gelmişti. Zaten kendi tarzında tartışmasız O bir Kral'dı...

Şahin Özer Plakçılık'tan ayrılarak kendi plak şirketini kuran Cengiz Kurtoğlu, "SİNDOMA MÜZİK" adlı yeni şirketinin ilk albümü olan "Hain Geceler" isimli albümü ve sinema filmiyle hayranlarının gönlünü birkez daha fethetmiş, böylece hayranları "YAŞAYAN EFSANE" yakıştırması yaparak O'nu bir baba, bir kraldan daha yüce, daha anlamlı bir isme layık görmüşlerdi.

Cengiz Kurtoğlu'nun alçakgönüllülüğü ve ahlaki değerlere verdiği önemi, dürüstlüğü maalesef ki hem eski plak şirketince hem de ortağı olduğu eski müzik şirketinin diğer ortağı tarafından suistimal edilmişti. Tüm olup biten olaylar Cengiz Kurtoğlu'nu üzse de, O asla bu gibi üzücü durumları televizyon kanallarında bir sansasyon olarak kullanmamış, feryat figan etmemiş, beyefendi kişiliğiyle susmayı tercih ederek kamuoyunun takdirini kazanmıştır. Daha sonra oğlu Orçun Bora Kurtoğlu ile kurmuş olduğu müzik şirketi "SİMA MÜZİK" başarılı bir müzik şirketi haline gelmiştir.

Cengiz Kurtoğlu eskiden beri sahne aldığı Tarabya'da hayranlarına, diğer ünlü sanatçılar gibi fildişi kulelerden bakarak seslenmemiştir. Çeşitli televizyon programlarına davet edildiğinde bile kaset tanıtımı yerine hayranlarının şarkı isteklerini büyük bir mütevazilikle seslendirmeye çalışmış, insanı mahçup eden beyefendiliğiyle ne kadar farklı bir sanatçı olduğunu tüm insanların takdirine sunmuş ve zaten gerekli itibarı da görmüştür. O artık herkesçe tanınan bir "YAŞAYAN EFSANE"dir...

Yine 2000'li yıllarda Cengiz Kurtoğlu müzik piyasasını yerinden oynatarak "Sevmek Yetmez mi" "Ağlamam Ondan" "Yalancı Bahar" "Tanrı İstemezse" "Yorgun yıllarım" "Huzurum Yok" "Ayrılık Saati" "Bu Şarkı" "Senin Eserin" isimli şarkılarıyla hayranlarının adeta yüreklerine tercüman olmuş, geniş kitlelerin beğenisini kazanmaya devam etmiştir.

İbrahim Tatlıses'in Cengiz Kurtoğlu'na; mütevaziliği ve beyefendiliğiyle birlikte ailesine olan bağlılığı sebebiyle bir show programında söylediği "Adam Gibi Adam" sözü Cengiz Kurtoğlu'na müzik piyasasının müstesna isimlerinin de ne kadar önem ve değer verdiği, saygı ve sevgi gösterdiğinin açık bir ifadesidir. Sansasyon yaratmadan, kasetleri daha çıktığı ilk gün tükenen Cengiz Kurtoğlu'nun bu başarısı eşsiz sesi, benzersiz yorumu ve şarkılarıyla birlikte örnek kişiliği, ahlakı ve mütevazi aile yaşantısından da kaynaklanmaktadır. Orçun, Aydın ve Aylin isminde iki erkek ve bir kız çocuğu olan Cengiz Kurtoğlu'nun ailesine olan düşkünlüğü herkesçe bilinmektedir. Ailesini olduğu kadar hemşehrisi olan Karadenizlileri de ayrı bir içtenlikle seven Cengiz Kurtoğlu Karadenizliler'in her türlü etkinliğine iştirak ederek hemşehrilerine olan saygısını, sevgisini ve desteğini içtenlikle vurgulamaktadır. Boş zamanlarında futbola olan ilgisi sebebiyle halı saha maçlarına katılan Cengiz Kurtoğlu, Fenerbahçeli'dir.