Cengiz Kurtoğlu Hayranları

Yaşayan Efsane

Yaşayan Efsane'den açılım mesajı



Fantezi müziğin sevilen isimlerinden Cengiz Kurtoğlu, Başbakan'ın sanatçılarla yaptığı toplantıya gelmeyen arkadaşlarına kızgın. "Neyi eleştiriyorlar, neyi tartışıyorlar?" diye soran sanatçı, "Bizim önceliğimiz bu ülke olmalı." görüşünü savunuyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Dolmabahçe'deki ilk sanatçı buluşmasına katılan isimlerden Cengiz Kurtoğlu, demokratik açılım için, "Bu işin dönüşü yok." diyor. MHP'ye yakınlığıyla bilinen sanatçı, başta kendi meslektaşları olmak üzere herkesin taşın altına elini koymasını istiyor. Artvinli sanatçı, süreci eleştirenlere de Karadeniz şivesiyle şöyle sesleniyor: "Biraz sabredin da! Sonunda güzellikleri hep beraber yaşayalım ve görelim."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe'deki demokratik açılım toplantılarının üçüncüsüne hazırlanırken, MHP'li sanatçı Cengiz Kurtoğlu'ndan anlamlı bir destek geldi. Fantezi müziğin tanınmış isimlerinden biri olan Karadenizli sanatçı, açılıma olan inancını "Bu işin dönüşü yok." sözleriyle ortaya koydu. Kurtoğlu, her kesimden insanın bu süreçte Başbakan'a destek vermesi gerektiğine inanıyor. "Çözüm için muhakkak tek bir beyin olmamız gerekiyor. Hepimiz aynı fikrin nefesi olmalıyız. Kavgayla gürültüyle bu işler giderse ilelebet bu ülkede kaos olacaktır." şeklinde mesajlar veriyor. Sanatçı, açılımı eleştirenlere de şöyle sesleniyor: "Arkadaşlara keyf-i hal bir ağızla 'Biraz sabredin da! Sonunda güzellikleri hep birlikte yaşayalım ve görelim' diyorum."

Cengiz Kurtoğlu, MHP'ye yakınlığıyla bilinen bir sanatçı. Geçen seçimlerde memleketi Artvin'de MHP'den milletvekili adayı olacağı da konuşulmuştu. Erdoğan'ın sanatçılarla gerçekleştirdiği 20 Şubat'taki ilk buluşmaya katılan isimlerden biri de oydu. Ülke problemlerini konuşmak için bir ülkenin başbakanıyla bir araya gelmenin heyecan verici olduğunu dile getiren sanatçı, davete icabet etmeyen meslektaşlarına kızgın. "Oraya gelmeyen tiyatro, sinema ve ses sanatçılarını şiddetle kınıyorum." diyor. Sanatçılar olarak ilk önce ülkenin sorunlarına duyarlı olmaları gerektiğini savunurken sitemini de şöyle dile getiriyor: "Önce bu ülkenin iki yakası bir araya gelsin. Bunun için hepimiz bir olalım istiyorum. Neyi eleştiriyorlar, neyi tartışıyorlar? Bunlar ülkenin sorunlarını bir yere bırakmışlar, farklı fraksiyon kavgalarına girmişler."

BU GÜZEL PARSELİN HER SANTİMETREKARESİNDEYİZ

Kurtoğlu, sanatçıların en büyük özlemini 'bütün Türkiye mozaiğinin içinde yer alacağı güzel bir hayatın inşası' olarak tarif ediyor. 'Demokratik açılım'ı da bunun içerisine dahil ederek, "Bu süreç bütün dünyanın kendini endekslediği dönüşüm ve değişim gerçeğinden soyutlanamaz." tespitini yapıyor. Sanatçı, sürecin başarıya ulaşmasında, 'anlama odaklı' yenilikçi bir yaklaşım gerektiğinden söz ediyor ve, "Tüm insanlarımız için geçerli olan, güzel bir hayatın içindeki en önemli kavram, fikir paylaşımı ve insan sevgisidir. Biz sanatçılar; bu güzel parselin her santimetrekaresinde varız." ifadelerini kullanıyor.

Cengiz Kurtoğlu, Dolmabahçe Sarayı Ofisi'ndeki buluşmada farklı görüşlerden isimlerin bir araya geldiğini, böyle bir toplantıya bugüne dek şahitlik etmediğini dile getiriyor. "Bir zamanlar rahmetli Özal'ın bu yakınlaşması hepimizce biliniyordu. Bilindiği üzere o yıllarda bile belirli isimler toplantılara çağrılıyordu." hatırlatmasını da yapıyor. Kurtoğlu, Başbakan Erdoğan'ın çok zor bir dönemde ülke yönetiminde olduğunu savunurken kendisinin samimiyetine inandığını söylüyor: "Tarih, Başbakan'ı bu icraatlarıyla konuşacaktır. Hiçbir şey yarım kalmayacak.

0 yorum: